fbpx

Nijmegen, de oudste stad van Nederland, heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de Romeinse tijd. Tijdens je verblijf in Hotel Credible in Nijmegen is het verkennen van de lokale musea een geweldige manier om meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis en het culturele erfgoed van deze prachtige stad. Hier zijn enkele van de leukste musea die je kunt bezoeken tijdens je verblijf in Nijmegen.

 

1. Valkhof Museum:

Het Valkhof Museum is een van de meest prominente musea in Nijmegen en biedt een diverse collectie kunst en archeologie. Het museum is genoemd naar het middeleeuwse kasteel Het Valkhof, waarvan de ruïnes zich naast het museum bevinden. Hier ontdek je een brede selectie van archeologische vondsten uit de Romeinse tijd en de middeleeuwen, maar ook moderne en hedendaagse kunst. Er zijn ook vaak tijdelijke tentoonstellingen die de moeite waard zijn om te bekijken.

 

2. De Bastei:

Als je geïnteresseerd bent in de natuur en de geschiedenis van de rivier de Waal, dan is De Bastei de perfecte plek voor jou. Dit museum is gelegen in een prachtig gerestaureerd 16e-eeuws fort en biedt tentoonstellingen over de rivier, haar landschap, en de planten en dieren die erin leven. Er zijn interactieve displays en activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen, waardoor het een geweldige plek is voor het hele gezin.

 

3. MUZIEUM:

MUZIEUM is een uniek museum dat de zintuiglijke ervaring van blindheid verkent. Tijdens je bezoek kun je ervaren hoe het is om blind te zijn door middel van donker- en rondleidingen met blinde gidsen. Het is een onvergetelijke ervaring die je perspectief op de wereld zal veranderen en je bewustzijn zal vergroten.

4. Afrika Museum:

Hoewel het Afrika Museum zich niet in Nijmegen zelf bevindt, is het zeker een bezoek waard en gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad. Dit museum biedt een diepgaand inzicht in de culturen en samenlevingen van Afrika. Je vindt er een uitgebreide collectie kunstvoorwerpen, traditionele kostuums, muziek, dans en meer. Het is een reis naar een ander continent zonder de stad te verlaten.

 

5. Orientalis Museum:

Orientalis, voorheen bekend als het Bijbels Openluchtmuseum, is een uniek museum dat de bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis. Het heeft reconstructies van oude steden en dorpjes die de sfeer en cultuur van het Oude Testament tot leven brengen. Het is een geweldige plek om meer te leren over religie, tradities en levensstijlen.

 

Tijdens je verblijf in Hotel Credible in Nijmegen zul je ontdekken dat de stad een schat aan culturele en historische musea heeft om te verkennen. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, natuur of zintuiglijke ervaringen, Nijmegen biedt voor elk wat wils. Dus ga op ontdekkingsreis en geniet van de prachtige musea die deze stad te bieden heeft. Je zult niet teleurgesteld worden!