fbpx

Welkom in Nijmegen, een stad doordrenkt met geschiedenis en omgeven door prachtige natuur. Of je nu een wandelliefhebber bent die graag de serene paden bewandelt of een enthousiaste fietser die hunkert naar avontuur, deze stad heeft voor ieder wat wils. In deze blog ontdekken we enkele van de beste wandel- en fietsroutes in Nijmegen, zodat je kunt genieten van de schoonheid van deze charmante regio.

 

Wandelroutes

De Ooijpolder 

Deze route voert je door het schilderachtige landschap van de Ooijpolder, gelegen ten oosten van Nijmegen. Met uitgestrekte uiterwaarden, weelderige groene velden en slingerende dijken langs de rivier de Waal, zul je versteld staan van de rust en schoonheid van dit gebied.

Heumensoord 

Voor een meer bosrijke ervaring is deze route een perfecte keuze. Beginnend in Heumensoord, een groot bosgebied net ten zuidoosten van Nijmegen, kun je genieten van schaduwrijke paden en rustige vennen.

Stadswandeling Nijmegen

Ontdek de charme van de oudste stad van Nederland met deze stadswandeling. Nijmegen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, en tijdens deze wandeling loop je langs historische gebouwen, pittoreske straatjes en levendige pleinen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Sint-Stevenskerk en de Waalkade, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de rivier de Waal.

Fietsroutes

Rondje Pontje

Deze populaire fietsroute maakt gebruik van veerponten om de fietsers over de rivieren de Rijn en het Pannerdensch Kanaal te brengen. De route voert je langs schilderachtige dorpjes, groene dijken en uitgestrekte polders. De combinatie van fietsen en korte overtochten per veerpont zorgt voor een avontuurlijke en afwisselende tocht.

Groesbeekse Wijnroute

Als je op zoek bent naar een bijzondere fietsroute door hét wijndorp van Nederland en langs schilderachtige wijngaarden, is de Groesbeekse Wijnroute een geweldige keuze. Deze route neemt je mee door het prachtige landschap van het Rijk van Nijmegen en biedt ook mogelijkheden om te stoppen bij wijngaarden voor een heerlijke lokale wijnproeverij.

Wijchense platteland

Deze fietsroute voert je door een gebied met mooie vennen, bossen en het platteland. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio, terwijl je tegelijkertijd de kans krijgt om enkele van de meest zeldzame vogels en wilde dieren in hun natuurlijke habitat te spotten.

Ongeacht of je een wandel- of fietsliefhebber bent, Nijmegen biedt een overvloed aan prachtige routes om te verkennen. Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen, je telefoon op te laden en een kaart of navigatie-app bij de hand te hebben om de weg te vinden. Geniet van de schoonheid van deze betoverende stad en haar omgeving terwijl je in harmonie bent met de natuur en de rijke geschiedenis van de regio ontdekt. Maak je dag helemaal compleet met een overnachting bij Hotel Credible. Niks fijners dan na een actieve dag heerlijk in een zacht bed ploffen. Veel plezier!