fbpx

In de zoektocht naar een duurzamere toekomst hebben steeds meer bedrijven de verantwoordelijkheid genomen om milieuvriendelijke alternatieven te omarmen. Een hotel dat zich inzet voor duurzaamheid en tegelijkertijd comfort en stijl biedt, is Hotel Credible. Dit unieke etablissement, gelegen in het hart van Nijmegen, heeft op verschillende manieren duurzaamheid geïntegreerd. Van een dak vol zonnepanelen tot veganistische gerechten en vintage meubilair, Hotel Credible neemt een voortrekkersrol in als het gaat om duurzaam toerisme. Laten we eens kijken naar enkele van de opvallende kenmerken die dit hotel tot een duurzame keuze maken.

Duurzame energie

Schone energie opwekken is een van de belangrijkste inspanningen van Hotel Credible om duurzaam te zijn. Het hotel doet dit met een dak vol zonnepanelen. Door gebruik te maken van zonne-energie kan het hotel een aanzienlijk deel van zijn elektriciteitsbehoefte op een milieuvriendelijke manier opwekken. Hierdoor wordt de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderd en de ecologische voetafdruk van het hotel verkleind. Bovendien draagt deze investering bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, wat cruciaal is in de strijd tegen klimaatverandering.

Duurzame menukaart

Hotel Credible zet zich in voor het ondersteunen van de lokale gemeenschap door lokaal groenten in te kopen bij Roelofsen groente en fruit. Door de focus te leggen op lokale leveranciers en seizoensgebonden producten, kan het hotel de voedselkilometers beperken. Minder transport betekent minder uitstoot van schadelijke gassen die bijdragen aan luchtvervuiling en klimaatverandering. Bovendien bevordert het ondersteunen van lokale boeren duurzame landbouwpraktijken en helpt het de regionale economie te stimuleren. Naast de duurzame inkoop houdt

Naast duurzame inkoop is ook het menu van Hotel Credible voorzien van heerlijke veganistische gerechten. Door te kiezen voor plantaardige opties, draagt het hotel bij aan dierenwelzijn en vermindert het de impact van de vee-industrie op het milieu. De productie van dierlijke producten is vaak intensief en vereist grote hoeveelheden land, water en voedsel. Door te kiezen voor veganistische gerechten laat Hotel Credible zien dat duurzaamheid en culinaire genoegens hand in hand kunnen gaan.

Duurzaam interieur

Een van de meest opvallende kenmerken van Hotel Credible is het gebruik van vintage meubilair. Door te kiezen voor hergebruikte items draagt het hotel bij aan de circulaire economie en vermindert het de vraag naar nieuwe producten. Het resultaat is een stijlvolle en unieke inrichting die de charme van het verleden uitstraalt, zonder concessies te doen aan comfort en functionaliteit. Het gebruik van vintage meubilair is een inspirerend voorbeeld van hoe duurzaamheid en esthetiek kunnen samenkomen.

Daarnaast maakt Hotel Credible gebruik van Sit and Heat kussens. Het gebruik van deze kussens is een slimme keuze op het gebied van energie-efficiëntie. Deze milieuvriendelijke  kussens vervangen traditionele terrasverwarmers die schadelijke CO2-uitstoot veroorzaken. Zo kunnen gasten comfortabel zitten zonder dat er extra energie nodig is om het terras te verwarmen. Dit minimaliseert het energieverbruik en vermindert de CO2-uitstoot. Door te investeren in dergelijke innovatieve technologieën bewijst Hotel Credible dat het mogelijk is om duurzaamheid en comfort te combineren.

Hotel Credible toont zich als een pionier op het gebied van duurzaam toerisme met zijn voortdurende inzet voor milieuvriendelijke alternatieven. Van de zonnepanelen op het dak tot de lokale groenten in het restaurant, het hotel integreert duurzaamheid op verschillende niveaus. Door de nadruk te leggen op schone energie, lokale inkoop, veganistische gerechten, hergebruikt meubilair en energiezuinige voorzieningen, biedt Hotel Credible niet alleen een comfortabel verblijf, maar ook een bewuste keuze voor degenen die geven om het milieu.