fbpx

Ondanks dat veel bezienswaardigheden momenteel nog even gesloten zijn, is er in Nijmegen en omgeving alsnog meer dan genoeg moois te zien en te ontdekken, en kun je bijvoorbeeld ook bij meerdere horecazaken terecht koffie, lunch en snacks voor onderweg. Hieronder hebben we een aantal van onze favorieten plekken voor je op een rijtje gezet, aan de hand waarvan je jouw eigen wandel- en of fietsroute kunt samenstellen!

Het historische hart (en volgens velen het mooiste gedeelte) van Nijmegen vind je rondom de Grote Markt, met als meest opvallende en indrukwekkende monument natuurlijk de Stevenskerk. Al is de Stevenskerk momenteel nog wel gesloten voor bezoek, van buitenaf kun je hem vanuit alle hoeken van de Sint Stevenskerkhof goed bekijken. Vanaf de Grote Markt naar beneden ligt de Lange Hezelstraat: één van de oudste en mooist behouden gebleven straten van Nijmegen, waar ook veel bijzondere boetiekwinkels en horecagelegenheden gevestigd zijn. Als je vanaf de Grote Markt naar rechts de Kannenmarkt op gaat kom je bij een bijzonder rustig stukje Nijmegen, waar je bij Bairro Alto of een stukje verder bij het lunchloket van De Pelgrim (op de Franseplaats) je lunch of koffietje mee kan nemen naar het parkje ertegenover.

Als je verder doorloopt naar beneden kom je uit aan de Waalkade. Deze is in 2018 grootschalig vernieuwd, waarbij er meer groen is gekomen en een verlaagd deel met zittrappen aan het water: altijd fijn om even lekker uit te waaien! Wandel je juist een stukje verder de andere kant op langs de kade, dan kom je uit bij de spoorbrug. Vanaf daar heb je een spectaculair uitzicht over de stad, Waal en de Spiegelwaal. Ook kun je hier oversteken om een mooi stuk in de natuur te wandelen aan de kant van Lent, tussen de Waal en de Spiegelwaal in.

Blijf je liever iets dichterbij? Direct tegenover Hotel Credible ligt het Valkhofpark. Neem een lekkere koffie to-go en plof neer in het gras, of bezoek de Belvedère. Deze voormalige wacht- en uitkijktoren is gebouwd in de 15eeeuw en biedt een mooi uitzicht over de Waal. Naast het Valkhof vind je het Hunnerpark, waar de restanten van de Stadsmuur duidelijk zichtbaar zijn. Aan de rand van het park staat een kiosk die ooit gebouwd is als wachthuisje voor de Nijmeegse tram.

Het meest bekende park van Nijmegen, grotendeels te danken aan het liedje van Frank Boeijen, is natuurlijk het Kronenburgerpark: dit park vind je als je vanaf Credible de Burchtstraat in loopt, de Grote Markt over en dan de Lange Hezelstraat helemaal uitloopt naar beneden. Je kan er heerlijk relaxen op een bankje of gewoon in het gras, maar er ook een stukje geschiedenis opdoen. Zo vind je in het park de Kronenburgertoren uit 1426 en de eerste elektrische straatverlichting uit het jaar 1886.

Afgezien van de mooie stukjes die je in en rond de stad kunt wandelen, zit je hier ook binnen 5 minuten in de natuur! Wil jij lekker de rust opzoeken of gewoon genieten van het moois dat de Ooijpolder te bieden heeft, dan is dit de plek om naar toe te gaan. Wandel over de kleine strandjes langs de Waal. Laat je verassen door het prachtige natuurgebied en maak een kleine tussenstop bij Roosje van Ooy om een kopje koffie, iets fris of een ijsje te scoren. Niet zo’n wandelaar? Dan kun je natuurlijk ook lekker met de fiets door Nijmegen en omgeving cruisen! Of net een stukje verder gaan de Ooijpolder in, richting Berg en Dal om daar te genieten van de bossen en het mooie uitzicht vanaf de Duivelsberg, of naar de schitterende omgeving van de Millinger Theetuin. Huur één van onze Credible fietsen en verken Nijmegen in stijl: vraag onze collega’s aan de bar naar de beschikbaarheid of reserveer er alvast eentje van tevoren.

Uitgewandeld of -gefietst? Vanaf 1 juni kun je jezelf (eindelijk!) weer belonen met een Hemelse bierproeverij op het terras van de binnentuin van De Hemel & De Pelgrim. Maar geen zorgen: ook als je al eerder naar Nijmegen komt en een nachtje bij ons boekt kun je bij Credible genieten van je eigen naar smaak samengestelde bierproeverijtje: we hebben er meer dan genoeg  op de kaart staan! Inclusief lokale biertjes van de Nijmeegse brouwerijen De Hemel, Oersoep en Nevel.

Kom je na 1 juni? Dan zullen veel van de Nijmeegse bezienswaardigheden, culturele instellingen en natuurlijk de Nijmeegse horeca hun deuren weer hebben geopend! Klik HIER voor een aantal van onze favorieten!