fbpx

Zoals we HIER op een rijtje hebben gezet is er ook nu al genoeg te doen en te zien in Nijmegen en omgeving. Maar kom je na 1 juni? Dan zullen ook veel Nijmeegse bezienswaardigheden en culturele instellingen hun deuren, met een beperktere capaciteit weliswaar, weer hebben geopend!

Zo zal je bij theater LUX (het grootste arthouse van Europa) weer terecht kunnen voor de mooiste films, theater-, dans- en muziekvoorstellingen. Ook openen het MuZIEum en Museum Het Valkhof weer in juni. Het MuZIEum is een een unieke plek waar je kunt beleven hoe blinde en slechtziende mensen het leven ervaren, door middel van donkerbelevingen en expedities met Virtual Reality (VR) brillen door de Nijmeegse binnenstad. In Museum Het Valkhof, schuin tegenover Credible, wordt de rijke historie van Nijmegen en omgeving tentoon gesteld. Je vind er een imposante hoeveelheid archeologische voorwerpen en kunst uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen, alsook uiteenlopende wisseltentoonstellingen. Ook natuurmuseum De Bastei aan de Waalkade, slechts enkele minuten lopen vanaf Credible, zal naar verwachting weer open gaan per 1 juni. Je wordt er meegenomen in de geschiedenis van Nijmegen, met een rondleiding door de gangen van de 16e-eeuwe Stratemakerstoren en restanten van Romeins- en Middeleeuwse bouwwerken. Je kunt er terecht voor verschillende activiteiten, exposities en rondleidingen, dus (zeker nu) goed om van tevoren even te kijken wat er te doen is op www.debastei.nl

     

Ook bij het Honigcomplex, in Nijmegen-West zullen vanaf juni de meeste van de 150 culturele, creatieve en ambachtelijke bedrijven weer geopend zijn. Een bezoek aan het Honigcomplex mag dan zeker niet ontbreken! Zo vind je er de ‘Smeltkroes’: een ‘makersplaats’ waar meer dan 100 creatieve ondernemers hun eigen atelier hebben. Van beeldhouwers tot grafisch vormgevers, van tassenmakers tot keramisten. Het leuke aan deze plek is dat je bij (bijna) alle ateliers naar binnen kijken om te zien wat er allemaal gebeurt: en wie weet vind je er een leuke souvenir! Ook zitten er meerdere toffe horecazaken die vanaf 1 juni weer deels open mogen: zoals restaurant De Meesterproef, koffiebar First Things First en STOOM beer&food – met biertjes die rechtstreeks vanaf de buren van brouwerij Oersoep komen!