fbpx

#frissestart bij Credible

“Hoe houd ik mijn medewerkers in deze coronatijden bezig en mentaal gelukkig?”. “En wat kunnen wij als horecaondernemingen doen in deze tijdens van crisis” vroeg Selmar, de eigenaar van Credible, De Pelgrim en De Hemel, zich af. Een dag afvalprikken door heel Nijmegen in samenwerking met de Dar was het antwoord. Met ruim 150 man gingen wij (Knook en Donnie) de ochtend na Koningsdag met goede zin op pad.

Om 11 uur ’s ochtends verzamelden we bij de Hemel om onze, door DAR Nijmegen beschikbaar gestelde, afvalzakken en grijpers op te halen. We maar liefst 4 (!!) zakken mee. Daar zouden we wel 3 uur lang zoet mee zijn. Rob van Omroep Gelderland stond in zijn zeer opvallende outfit, met zijn camera klaar om een aantal enthousiaste grijpers vast te leggen. Ons zou hij ook vastleggen.

Onderweg naar de Vasim, ons prikterrein, waren er wat hobbels op de weg.. Snacks moesten ingeslagen worden om het suikerniveau (van Knook) op peil te houden. Hobby-fietser Donnie’s had te zachte banden om op een normaal tempo voort te bewegen. Bovenal waren het onze bekenden die ons belemmerden met hun bosje interessante corona updates. Dit alles resulteerde er in dat Rob van Omroep Gelderland eerder aanrolde bij ons prikterrein, De Vasim.

Toen wij ook eenmaal bij de Vasim waren aangekomen, kon het grijpavontuur beginnen. Als echte professionals gingen we aan de slag terwijl Rob ons van een afstandje, en soms van iets te dichtbij, vastlegde. We stuitten op meest gekke objecten. Zo stopten we een wc-bril, een nog-lang-niet opgegeten kapsalon, verfbussen en een moederboard in onze zakken. De zakken zaten vol voordat wij, en Rob, er erg in hadden. Dus verraste Rob ons met een interview.

Totaal onvoorbereid mocht Donnie voor de camera verschijnen. Voor een met graffiti bespoten muur vertelde ze de kijkers van Omroep Gelderland hoe dankbaar ze was dat ze vuil mocht prikken met haar collega’s, die ze zo had gemist. Een waardevolle bijdrage leveren aan haar stad, Nijmegen. Gelukkig is Donnie, als waar natuurtalent, niet vies van de camera.

Na Rob in z’n tijgerjackie uitgezwaaid te hebben, wisten we de zakken zodanig te vullen dat ze op springen stonden. Het terugbrengen van de volle zakken bleek de grootste uitdaging. Zakken op het stuur? In de hand? Op de bagagedrager of op het hoofd? Met opengescheurde zakken, maar zonder iets te verliezen (!), gingen we terug naar De Hemel. Wederom hielden trotse Nijmeegse burgers ons staande om hun dank en bewondering uit te spreken.

Terug bij de Hemel werden we onthaald als helden. We gooiden onze zakken op de grote stapel en konden, na een elleboogboks van onze collega’s, voldaan naar huis. Fijn dat we in deze tijden, waarin we niet kunnen werken, toch iets kunnen bijdragen aan onze stad. Wat een dag. Dar, Credible, De Pelgrim en De Hemel, BEDANKT!

 

Uitzending NPO1 (vanaf  8:09): https://www.npostart.nl/POW_04669347  

Video Gelderlander: https://www.gelderlander.nl/video/horecapersoneel-maakt-nijmegen-schoon~p143758 

Artikel Gelderlander: https://www.gelderlander.nl/nijmegen/geen-gasten-maar-honderden-kilo-s-zwerfvuil-op-het-terras-van-nijmeegse-horeca~a18d8ee8/